БНТфото: Долината на смъртта в Калифорния оглави трайно класацията на най-горещите

...
БНТфото: Долината на смъртта в Калифорния оглави трайно класацията на най-горещите
Коментари Харесай

Долината на смъртта в Калифорния е най-горещото място в света

БНТ

фото: 

Долината на гибелта в Калифорния оглави трайно класацията на най-горещите и сухи места в света. Измерената през уикенда температура от 54,4 градуса е връх в международната история, който обаче може да бъде усъвършенстван още тази седмица.

Сухо и горещо. Любителите на рисковия климат несъмнено се усещат на място в калифорнийската Долина на гибелта. Най-високата температура на планетата, измерена в региона, трансформира осведомителните табла с настоящи данни в обичан декор за селфи. Водачите на туристически групи не престават да припомнят, че разходките навън из естествения парк след 10 часа сутринта са повече от огромен риск.

" Жегата тук е суха. Иначе пейзажът е хубав. Туристите са малко, любуват се на престоя си в Долината на гибелта и се надяват на доста парещ ден ", разяснява екскурзиантът Тим Майер.

Предупредителни табели поучават да не се кара в часовете, когато слънцето е най-силно. Синоптиците чакат пик на сухата вълна от Аризона да трансформира тази седмица в най-горещата за последното десетилетие. За тази статистика способстват и продължителните горски пожари в Калифорния.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР